Балалардың денсаулығын ұтымды теңдестірілген тамақтанусыз қамтамасыз ету мүмкін емес, бұл олардың үйлесімді өсуінің, физикалық және жүйке-психикалық дамуының, оқу қабілетінің, аурудың алдын алудың, инфекцияларға және басқа да қолайсыз факторларға төзімділіктің барлық жас кезеңдерінде қажетті шарты болып табылады.
Жұмыстың мақсаты – денсаулықты сақтауға және нығайтуға қолайлы жағдай жасау, дұрыс тамақтану дағдыларын қалыптастыру, балаларға қызмет көрсетудің жаңа түрлерін іздестіру, оқушыларды ыстық тамақпен қамтуды арттыру.
Қоғамдық тамақтандырудың негізгі міндеттері:
1. Ата-аналардың өтініші негізінде білім бөлімімен бекітілген білім алушы санаттарын тегін және жеңілдетілген бағамен тамақтандыруды қамтамасыз ету және ата-аналарды тарта отырып, оқушылардың ұтымды тамақтануын ұйымдастыру үшін қолайлы жағдайлар жасау.
2. Мектептің тамақтандыру бөлімшесі үй-жайларының материалдық базасын нығайту, заманауи технологиялық жабдықтар мен тамақ дайындау технологияларын, қоғамдық тамақтанудың заманауи түрлерін енгізу, санитарлық-гигиеналық тағамдық қауіпсіздікті қамтамасыз ету.
3.Салауатты әдеттерді қалыптастыру және салауатты өмір салтына деген қажеттілікті қалыптастыру.
4. Калориялық мазмұнды және тағамдық теңгерімді қадағалау.
23 жылғы 12 маусым- ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНДАҒЫ ЖАЛПЫҰЛТТЫҚ АЗА ТҰТУ КҮНІ